screw tightening torque

Boutspanning Calculaties

Indien gewenst kunnen wij een boutspanning calculatie verzorgen, waarbij wij een advies m.b.t. de spanning zullen opgeven.
In het geval dat er “bolt load” berekeningen worden opgesteld.
Hiervoor zijn een aantal gegevens van de flensverbinding nodig zoals;

Flens diameter, flens werkdruk, het aantal bouten, griplengte, bout diameter, pakkingsoort en samenstelling materiaalsamenstelling bout en moer wrijving coëfficiënt van het smeermiddel bedrijfstemperatuur, zijn nodig voor het opstellen van een “bolt load”berekening.

Hydraulische moeren splijter

Snelle, economische manier van het verwijderen van vast geroest of gecorrodeerd moeren.
En tijdwinst tijdens kritieke activiteiten, zoals Turn – Arounds / stops.
Op locaties waar het krijgen van een heetwerk vergunning niet gewenst is, kan deze moeren splijter gebruikt worden, in plaats van het evt doorbranden van de moeren.
De moeren splijter kan worden gebruikt met een handbediend of lucht aangedreven pomp.

bolt tensioning
screw tightening torque

Vijzelen

Flenzen worden op moment gezet volgens “CBT – 001 Assembly & Tightening of Bolted Flanged Connections” procedure. De gereedschappen worden gehanteerd volgens de voorschriften van de fabrikant. Waarbij alle geldende veiligheidsvoorschriften in acht worden genomen.
Voor elke in uw opdracht gecontroleerd aangezette flensverbinding zal door u schriftelijk een betreffende aanzetwaarden aan onze technici worden overhandigd. Na het gecontroleerd aanzetten van de flensverbinding, wordt deze voorzien van een “Flange label” die refereert naar het Flensrapport die U ter ondertekening wordt voorgelegd, ten bewijzen van een correcte uitvoering van het dicht maken van de betreffende Flensverbinding.
Tevens ontvangt u een kopie van kalibratie van de drukmeter op de pomp , waarmee de werkzaamheden zijn uitgevoerd.

TENSIONING VIJZELS

Deze vijzels met overload-beveiliging en twee aansluitingen, hierdoor maar één T-stuk per opstelling nodig. Dit is tot op heden de beste manier om een flensverbinding vast te zetten.
Hierbij wordt de bout uitgerekt hierdoor wordt er op alle zijden van de flens een gelijke kracht op de flenzen toegebracht, waardoor de flenzen direct rondom tegen elkaar gedrukt worden. Wij beschikken over vijzels van ¾” t/m 4″ boutmaat.

hydraulic bolt tensioning equipment
tension bolts

Hydraulisch op moment aanzetten

Het gecontroleerd op moment aandraaien van flensverbindingen volgens protocol .
Dit wordt gedaan met hydraulisch momentgereedschap en volgens procedure door gecertificeerde technici uitgevoerd.
Flenzen worden op moment gezet volgens “CBT – 001 Assembly & Tightening of Bolted Flanged Connections” procedure. De gereedschappen worden gehanteerd volgens de voorschriften van de fabrikant. Waarbij alle geldende veiligheidsvoorschriften in acht worden genomen.
Voor elke in uw opdracht gecontroleerd aangezette flensverbinding zal door u schriftelijk een betreffende aanzetwaarden aan onze technici worden overhandigd. Na het gecontroleerd aanzetten van de flensverbinding voorzien wij deze van een “Flange label” die refereert naar het Flensrapport die U ter ondertekening wordt voorgelegd, ten bewijzen van een correcte uitvoering van het dichtmaken van de betreffende Flensverbinding. Tevens ontvangt u een kopie van kalibratie van de drukmeter op de pomp, waarmee de werkzaamheden zijn uitgevoerd.

TORQUE GEREEDSCHAP

Deze licht gewicht en veilige torque sleutel kan zowel met een dop als met een laag profiel sleutel cassette gebruikt worden. Vanaf 166Nm t/m 38516Nm.
Hytorc Stealth
Deze licht gewicht en veilige torque sleutel met een laag profiel sleutel cassette gebruikt worden. Vanaf 166Nm t/m 42516Nm. Dit is het topmodel van Hytorc

hydraulic bolt tensioning equipment

Start typing and press Enter to search