Warmtebehandeling

Warmtebehandeling op maat
heat treater

BRANDERS

GAS

Warmtebehandeling uitgevoerd met gasbranders. Zowel in apparaten waar het apparaat geïsoleerd wordt en fungeert als ovenwand en in tijdelijke ovens bedoelt voor warmtebehandelingen aan leidingwerk of apparaten. Ook bruikbaar voor het uitdrogen en uitharden van vuurvaste bekleding.

Toepasbaar bij elke temperatuur

Toepasbaar op staal, vuurvaste materialen en voor het behandelen van coatings in apparaten.

OLIE

Warmtebehandelingen die uitgevoerd worden met behulp van oliebranders. Zowel in apparaten waarbij het apparaat geïsoleerd wordt en fungeert als ovenwand als voor tijdelijke ovens voor warmtebehandelingen aan leidingwerk of apparaten.

In apparaten met vuurvaste bekleding ten behoeve van uitdrogen en uitharden van de vuurvaste bekleding

Toepassing bij elke temperatuur boven de 450°C. i.v.m. roetvorming
Toepassing op staal en/of vuurvaste materialen

INDUCTIE

Warmtebehandeling door middel van inductie is een bewezen technologie en qua stroomverbruik een zeer efficiënte methode. Materialen worden snel en geleidelijk van binnenuit verwarmt. Op deze manier kan elke gewenste temperatuur tot aan 760°C worden bereikt.

Door watergekoelde inductiekabel te gebruiken is deze methode vooral lasservriendelijk. Bij het instaleren t.b.v. het voorverwarmen van grote diameters met flinke wanddiktes behaalt men de winst, aangezien het maar een kabel betreft die het materieel verwarmd.

Deze methode is niet van toepassing op niet magnetische staalsoorten.

Ook verhuur en verkoop van inductiewarmte behandelingsmaterialen is een mogelijkheid.

heat treatment service induction

OVENS

STATIONAIRE OVENS

Warmtebehandeling veelal toegepast op staal en vuurvaste materialen in stationaire ovens. Dit kan zowel elektrisch of gas gestookt worden uitgevoerd.

Afmetingen:

  • 135000 x2000x2500mm
  • 6000x2000x2000mm
  • 2200x2200x2000mm
  • 1500x1000x1000mm
  • 600x600x 600mm

TIJDELIJKE OVENS

Met behulp van ovenpanelen bouwen wij in korte tijd een oven op locatie. Deze ovens kunnen zowel olie dan wel gas gestookt zijn.

De ovens zijn beschikbaar in diverse afmetingen en worden op locatie bebouwd. In de ovens kunnen wij warmtebehandelingen uitvoeren tot 650°C, ideaal bij prefabricatie locaties voor leidingwerk.

Dit kan ook een oplossing bieden voor werkstukken die vanwege hun formaat transport belemmeren. Deze ovens worden door middel van olie en/of gasgestookt.

 

WEERSTAND

WEERSTANDSELEMENTEN

Warmtebehandeling met behulp van weerstandselementen is een bewezen technologie voor het voorverwarmen en het nagloeien van lasnaden en gelaste constructies. De toepassing van flexibele keramische is geschikt voor alle soorten metalen. De warmteoverdracht vindt plaats door middel van warmtestraling en contactwarmte. Op deze manier kan elke gewenste temperatuur tot aan 1200°C worden bereikt. De keramische weerstandelementen die hiervoor worden gebruikt zijn verkrijgbaar in diverse formaten en voltages.

Weerstanden units zijn verkrijgbaar in 300 KVA, 125 KVA, 80 KVA, 65 KVA, 50 KVA en 10KVA. Ook verhuur en verkoop van weerstandselementen en/of andere warmtebehandelingsmaterialen behoren tot de mogelijkheid.

quality heat treating

CALIBREREN

Kalibreren is het ijken van het apparaat op een bepaalde waarde. Het vergelijken van de door een meetinstrument aangeduide waarde met een standaard en indien noodzakelijk het afregelen van het instrument.
HSOS Industrial Services kan bij u op locatie recorders en/of stuur-automaten kalibreren. Hierbij word uw apparaat voorzien van een kalibratie sticker en U ontvangt een calibratie rapport met een uitdraai/grafiek van de calibratie. Deze heeft veelal een geldigheid van 6 maanden.

ONDERHOUD

Warmtebehandlingsapparatuur dient jaarlijks elektrisch gekeurd te worden volgens de NEN-normen.  Wij kunnen deze keuring uitvoeren en ook een onderhoudsbeurt uitvoeren waarbij defecte onderdelen vervangen kunnen worden. Wij kunnen ook nieuwe apparatuur inbouwen en meet- en regelapparatuur moderniseren.

TEMPERATUUR MONITOREN

Via het internet kan men op afstand temperatuur monitoren. Tijdens langdurige warmtebehandeling worden er zo kosten en manuren bespaart. Ook creëert het de mogelijkheid voor de klant om mee te kijken tijden het gehele proces.

VERKOOP EN VERHUUR

Bij HSOS Industrial Services kunt u alle heattreatment, Bolting, On-site machining en gerelateerde objecten kopen of huren zoals onder andere:

Gasbranders.

Gasbranders HV (High Velocity).

Olie Branders.

Temperatuur controllers/ Programma’s voor Heat Treatment applicaties

Weerstands heat treatment units 65V-85V.

Weerstands heat treatment units Main volt units.

Inductie units.

Hot air blowers t/m 650°C (Elektrisch )

Tijd-, temperatuur- en drukmeters.

Flexibele keramische weerstandselementen in diverse formaten.

Heattreatment kabels

Thermokoppeldraad

Tijd-, temperatuur- en drukrecorders

Alle heattreatment benodigde verbruiksmaterialen

Logonline systeem t.b.v. het monitoren van heattreatment werkzaamheden. Dit kan op iedere gewenste locatie d.m.v. internet. Voor temperatuur, druk of combinaties.

Start typing and press Enter to search