Boren en Tappen

mobiel verspanen
boring bar stand

Boren

Gaten boren en tappen op locaties zoals: bouwplaatsen, schepen, constructies en fabrieken. Boren t/m 150mm gaten is mogelijk met behulp van de draagbare magneetboor. Wij boren gaat recht of onder een gewenste hoek in leidingen, apparaten of constructies in elk gewenst formaat. Met behulp van de lijnboor kunnen wij gaten maken in staal van elk gewenst formaat.

Hot tapping

Hot tapping is het boren leidingen, tanks of installaties die onder druk staan.

Doordat we door een afsluitbare geflensde afsluiter boren die na het boren blijft zitten kan er een aftakking of aansluiting gerealiseerd worden zonder de installatie uit bedrijf te nemen. Doordat de hottap machines een afgesloten systeem vormen komt er geen product vrij in het milieu.

Dit kan zowel bij onderdelen die gassen of vloeistoffen bevatten worden uitgevoerd. Er wordt geboord met speciale hole-cutters, kernboren, uitgerust met een centerboor ook wel pilotdrill genoemd. Deze centerboor is voorzien van een couponhouder zodat deze niet in de leiding of het apparaat valt of achterblijft. Dankzij onze samenwerking met de Vin-Pass beschikken wij over hottap machines met een boorcapaciteit 24”NW 600 die geschikt zijn voor een druk tot maximaal 80 bar bij 20ºC.

hot tap
hottap-coldtap

Cold tapping

Cold tapping is het boren van leidingen, tanks en installaties die niet onder druk staan.
Dit wordt met behulp van magneetboormachines uitgevoerd. Er wordt geboord met speciale hole-cutters, kernboren, en met een centerboor, ook wel pilotdrill genoemd. De centerboor is voorzien van een couponhouder zodat deze niet in de leiding of apparaat valt of achterblijft.

Start typing and press Enter to search