Lijnboren

mobiel verspanen
large machining

Lijnboren

Deze verspaningstechniek wordt op elke gewenste locatie uitgevoerd zowel offshore als onshore. Wanneer draaipunten zijn uitgelopen of er is een ondermaat gehanteerd dan wordt deze op maat gemaakt. Schroefaskokers en roer as-koker worden ingemeten en vervolgens op maat geboord. Bij lijnboren hanteert men passingen die van 0.00mm tot 0.04mm exact moeten worden bewerkt.

De markten waar wij de meesten werkzaamheden verrichten zijn onder andere: scheepsbouw, zowel nieuwbouw als reparatie, kranen, bruggen, constructiedelen en graafmachines. De werkzaamheden worden op locatie uitgevoerd omdat het soms niet mogelijk is om de werkzaamheden naar een machinefabriek te verplaatsen en soms zijn de transportkosten dusdanig hoog dat het kostenbesparend is om op locatie te lijnboren. In beide gevallen gaat de lijnboor naar het werk toe in plaats van andersom.

Climax lijnboor

Onze lijnbooractiviteiten worden uitgevoerd met de Climax lijnboormachines, wij beschikken over twee verschillende type machines namelijk de BB 3000 & BB 5000 serie. De BB 3000 serie wordt gebruikt bij het lijnboren van kleine diameters vanaf 40mm, voor diameters van 70mm gebruiken wij de BB 5000 serie. De BB 5000 is de meeste compacte, flexibele en krachtige machine in zijn klasse. Met deze lijnboor machines voeren wij boringen en blinden boring op krappe plaatsen uit waar andere vergelijkbare machines niet zullen passen.

De lijnboor machine kan voorzien worden van verschillende beitels en diverse beitelhouders. Ook voor het vlakken zijn er diverse vlak sets verkrijgbaar. Deze lijnboormachines kunnen elektrisch, lucht of hydraulisch worden aangedreven.

boring machining

Start typing and press Enter to search