Hottap

Wat houdt de hottap methode in?

Bij hot tapping wordt er geboord in leidingen, tanks of andere installaties die onder druk staan. Het is belangrijk dat hot tapping nooit zomaar zelf gedaan wordt, de vakmensen van HSOS Industrial Services kunnen dit op een nauwkeurige en professionele manier uitvoeren.

Waarom gebruik maken van hot tapping?

Het belangrijkste voordeel van hot tapping is dat het mogelijk is om stukken van pijpleidingen te isoleren. Dit zorgt ervoor dat er werkzaamheden kunnen plaatsvinden aan de pijpleidingen zonder het hele systeem uit te schakelen en verlies van productie te hebben.

Een ander voordeel is dat tijdens het proces geen product verloren gaat vanuit de leidingen. Dit zorgt er ook voor dat de hottap methode geen invloed heeft op het milieu. Het laatste voordeel van hot tapping is dat deze methode zorgt voor lagere kosten wat betreft de mankrachten en middelen.

HSOS beschikt over hottap machines met een boorcapaciteit van 24”NW 600 en zijn geschikt voor het gebruik bij leidingen met een druk tot maximaal 80 bar bij 20°C.

Wat is het verschil tussen hot tapping en line stopping?

Het uitvoeren van een line stopping is een vervolg van een hottap. Bij het uitvoeren van de line stopping methode wordt gebruik gemaakt van de line stop inclusief de hottap machine. Daarboven zit een extra stuk, de line stop actuator. De methode begint hetzelfde als bij hot tapping, maar met line stopping wordt een grotere snijder gebruikt. Deze combinatie maakt een knip in de leiding onder druk. Na het maken van de knip wordt de hottap machine weggehaald en blijft de line stop actuator zitten. Deze zorgt er uiteindelijk voor dat de druk van de leiding afgaat.

Wat is het verschil tussen hot tapping en cold tapping?

Met een hottap wordt geboord in een leiding die onder druk staat. Bij coldtap staat een leiding niet onder druk. Ook bij cold tapping wordt gebruik gemaakt van een speciale hole-cutter, kernboor of centerboor.

Wilt u meer informatie over de hot tapping of cold tapping procedure? Wanneer u contact met ons opneemt, informeren wij u graag!

Maak a.u.b. uw keuze

HSOS Industrial Services logo
HSOS Industrial Services

© HSOS Industrial Services | Voorwaarden | Site-Index | Cookies | Privacyverklaring | | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM