Eemshaven

Een hot tapping laten uitvoeren op de leidingen in Eemshaven

Hot tapping is het boren in leidingen, tanks of andere installaties die onder druk staan. Het gebruik van een hottap kan ervoor zorgen dat er een aftakking of aansluiting aan de installaties van uw bedrijf in Eemshaven gerealiseerd wordt zonder deze uit uw bedrijf te nemen. Het verschil met cold tapping is dat de installaties onder druk staan bij hot tapping. Dit is dus niet het geval bij het gebruik van een coldtap.

Hoe werkt het gebruik van een hottap in uw bedrijf in Eemshaven?  

Bij hot tapping wordt er geboord of gesneden in de installaties met speciale hole-cutters of kernboren met een speciaal uitgeruste centerboor. Dit laatste wordt ook wel de pilotdrill genoemd. De centerboor is voorzien van een couponhouder zodat de centerboor niet in de installatie valt of achterblijft.

Het gebruik van line stopping voor de installaties in Eemshaven

Wanneer u hot tapping laat uitvoeren bij uw bedrijf in Eemshaven kan ook een line stopping plaats vinden bij de installaties. Bij line stopping wordt gebruik gemaakt van een line stop inclusief een hottap machine. Boven de hottap zit een line stop actuator. Net als bij hot tapping wordt er geboord of gesneden in de installaties van uw bedrijf. Echter, bij het gebruik van een line stop wordt een grotere snijder gebruikt. Na het maken van een knip in de installaties wordt de hottap machine weggehaald. Alleen de line stop actuator blijft zitten in uw installaties. Deze line stop actuator zorgt er uiteindelijk voor dat de druk van de leidingen van uw bedrijf eraf gaat.

Het laten uitvoeren van hottapping voor uw installaties in Eemshaven

Bent u op zoek naar een hot tapping specialist in Eemshaven en omgeving of wilt u graag meer informatie ontvangen over de werkzaamheden? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij informeren u graag!

Neem contact op

HSOS Industrial Services logo
HSOS Industrial Services

Stel uw vraag

Hottap | Eemshaven

Copyright © 2023 HSOS Industrial Services | Voorwaarden | Site-Index | Cookies | Privacyverklaring | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM