Warmtebehandeling-HSOS
Warmtebehandeling van staal

Warmtebehandeling van staal door HSOS

Een doeltreffende warmtebehandeling transformeert de structuur van staal op moleculair niveau, wat het materiaal niet alleen sterker maakt, maar ook zijn weerstand tegen slijtage en vermoeidheid verbetert. Dit proces, waarbij het staal gelijkmatig wordt verhit, stelt ons in staat om de mechanische eigenschappen ervan te optimaliseren, zoals de treksterkte en hardheid. HSOS heeft zich gespecialiseerd in het uitvoeren van warmtebehandeling van staal, waarbij elk project met de hoogste precisie en professionaliteit wordt benaderd. 

Staal behandelen met warmte 

Staal is op verschillende manieren te behandelen met warmte. HSOS is bekend met alle technieken en weet welke temperatuur staal moet bereiken om specifieke eigenschappen te creëren. Wij besteden ook aandacht aan het juiste afkoelproces om de gewenste eigenschap van het staal te bereiken. Door het staal op de juiste manier te verhitten, worden spanningen in het staal weggenomen of veranderd. Soms is het van belang dat het staal juist wel trek-, maar geen duwkrachten kan opvangen, of andersom. Hoe meer koolstof het staal bevat, hoe harder het staal wordt. Het koolstofgehalte in het staal kan bijvoorbeeld worden verhoogd door het staal te verhitten tot boven de 800 ℃. Door het staal daarna te “laten schrikken” in water, olie of een zoutbad, koelt het staal hard genoeg af om meer koolstof op te nemen. 

Warmtebehandeling van staal op locatie 

HSOS behandelt al vele jaren staal met een warmtebehandeling. We bieden warmtebehandelingen aan op locatie, omdat veel stalen constructies niet te vervoeren zijn. Laat daarom uw flenzen, ovens of constructieonderdelen behandelen door HSOS. Wij passen hierbij de verschillende tactieken toe, zoals: 

  • Olie 
  • Gas 
  • Inductie 
  • Stationaire of tijdelijke ovens 
  • Weerstandselementen 

Besteed uw warmtebehandeling van staal opdracht aan ons uit, dan kijken wij welke behandeling het meest geschikt is voor uw wensen en eisen. 

Warmtebehandeling met oliebranders 

Warmtebehandelingen kunnen door ons worden uitgevoerd met behulp van oliebranders voor staal en vuurvaste materialen. Dit kan bij apparaten die geïsoleerd worden en fungeren als ovenwand. Ook voor tijdelijke ovens passen we deze methode toe voor het uitvoeren van warmtebehandelingen aan leidingwerk of apparaten. Deze warmtebehandeling van staal is zeer geschikt voor apparaten met vuurvaste bekleding voor het uitdrogen en uitharden van de vuurvaste bekleding. Dit kunnen wij toepassen bij elke temperatuur boven de 450°C, in verband met roetvorming.  

Warmtebehandeling van staal uitvoeren met gasbranders 

Wij kunnen een warmtebehandeling toepassen met gasbranders. Zowel in apparaten die geïsoleerd worden en fungeren als ovenwand, als in tijdelijke ovens, bedoeld voor warmtebehandelingen aan leidingwerk of apparaten. Gasbranders zijn ook bruikbaar voor het uitdrogen en uitharden van vuurvaste bekleding. Het is toepasbaar bij elke temperatuur, op staal, en vuurvaste materialen en voor het behandelen van coatings in apparaten. 

Stationaire ovens 

Met behulp van ovenpanelen bouwen wij in korte tijd een oven op locatie. Deze ovens kunnen zowel op olie als op gas gestookt zijn. De ovens zijn beschikbaar in diverse afmetingen. In de ovens kunnen wij warmtebehandelingen uitvoeren tot 1200°C. Dit is ideaal bij prefabricatie locaties voor leidingwerk. Dit kan ook een oplossing zijn voor werkstukken die vanwege hun formaat transport belemmeren. Warmtebehandeling van staal wordt veel toegepast met vuurvaste materialen in stationaire ovens. Dit kan zowel elektrisch of gasgestookt worden uitgevoerd. 

Contacteer ons voor warmtebehandeling van staal 

Warmtebehandeling met behulp van weerstandselementen is een bewezen technologie voor het voorverwarmen en het nagloeien van lasnaden en gelaste constructies. De toepassing van flexibele keramische weerstandselementen is geschikt voor alle soorten metalen. De warmteoverdracht vindt plaats door middel van warmtestraling en contactwarmte. Op deze manier kan elke gewenste temperatuur tot aan 1200°C worden bereikt. De keramische weerstandelementen die hiervoor worden gebruikt, zijn verkrijgbaar in diverse formaten en voltages. Weerstanden units zijn verkrijgbaar in 300 KVA, 125 KVA, 80 KVA, 65 KVA, 50 KVA en 10KVA.  

Naast een warmtebehandeling van staal is ook verhuur en verkoop van weerstandselementen en/of andere warmtebehandelingsmaterialen bij HSOS ook mogelijk. 

Neem hiervoor contact met ons op. 

Maak a.u.b. uw keuze

HSOS Industrial Services logo
HSOS Industrial Services

© HSOS Industrial Services | Voorwaarden | Site-Index | Cookies | Privacyverklaring | | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM