Warmtebehandeling-HSOS
Warmtebehandeling van staal

Warmtebehandeling van staal door HSOS

Door middel van warmtebehandeling, thermische behandeling, wordt staal sterker en kan het meer verdragen. Door het staal door en door te verhitten is het mogelijk om haar eigenschappen te veranderen. Zo kunt u het staal sterker maken en/of de elasticiteit verhogen.

Vormen van warmtebehandeling voor staal

Staal is op verschillende manieren te behandelen met warmte. HSOS is bekend met alle technieken en weet welke temperatuur welk staal moet bereiken om specifieke eigenschappen te creëren. Ook is het juiste afkoelproces van belang om de gewenste eigenschap van het staal te bereiken.

Door het staal op een juiste manier te verhitten, worden spanningen in het staal weggenomen of veranderd. Het is mogelijk om het staal harder te maken door deze spanningen weg te nemen. Soms is het van belang dat het staal juist wel trek- maar geen duwkrachten op kan vangen, of andersom.

Hoe meer koolstof het staal bevat, hoe harder het staal wordt. Het koolstofgehalte in het staal kan bijvoorbeeld worden verhoogd door het staal te verhitten tot boven de 800 ℃. Door het staal daarna te “laten schrikken” in water, olie of een zoutbad, koelt het staal hard genoeg af om meer koolstof op te nemen.

Warmtebehandeling van staal door HSOS

HSOS behandelt staal al vele jaren. We bieden warmtebehandelingen aan op locatie, daar veel stalen constructies niet te vervoeren zijn. Zo kan het zijn dat u flenzen, ovens of constructieonderdelen wilt laten behandelen.

Veel van onze klanten kiezen onze warmtebehandelingen omdat wij dit op locatie kunnen realiseren. Daarbij passen wij verschillende tactieken toe. Van olie, gas, inductiebehandelingen tot stationaire of tijdelijke ovens en weerstandselementen. Doordat wij kennis van zaken hebben, kunt u eenvoudig de opdracht aan ons uitbesteden en zullen wij kijken welk behandeling het meest geschikt is voor uw wensen en eisen.

Meer weten over de mogelijkheden om staal met warmte te behandelen door HSOS? Neem nu contact op.

Maak a.u.b. uw keuze

HSOS Industrial Services logo
HSOS Industrial Services

Copyright © 2023 HSOS Industrial Services | Voorwaarden | Site-Index | Cookies | Privacyverklaring | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM